XIII. Budapest, Radnóti u. 21/b. info@drsaarykornelia.hu +36(1) 329-58-79
Gyógyítóink

dr. Saáry Kornélia

Akupunktúrás orvos vagyok. Aktívan használom a homeopátiát és a pszichoterápiát. A magánrendelőm fő profilja: akupunktúra, homeopátia, pszihoterápia, pszihodráma.

Életrajz

Balatonkenesén születtem 1954-ben. Apám 40 éven keresztül dolgozott ebben a faluban hagyományos körorvosként, aki az egész embert látta – beágyazva a családja, munkája kapcsolatrendszerébe, és mindent meg tudott oldani a szüléstől a vérnyomás beállításig. Nagybátyám szintén orvos volt, ő a budapesti egyetemen tüdősebész. Gyerekkorom az ő beszélgetéseiket hallgatva telt. Belém ivódott az élet tisztelete-szeretete. Apámtól örököltem a művészetek szeretetét is. Tanultam hegedülni, mely hozzájárult kézügyességem fejlődéséhez, ami a tűmanipuláció feltétele.

Anyám matematika-fizika szakos tanár volt. Tőle  logikus gondolkodást, lényeglátást szívtam magamba, életvezetésemben pedig tartást, kitartást, a hazugság nélküli életre törekvést örököltem.

Szakmai életrajz

1979-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1979-2005 között a Fővárosi István kórházban dolgoztam fül-orr-gégészként, majd 1992 óta függetlenített akupunktúrás orvosként –elsőként az országban. 1998-ban a kórház vezetése felkért egy akupunktúrás osztály megszervezésére, mely 1999-2005 között sikeresen működött vezetésemmel. 5 orvos, asszisztensek, gyógytornász, fizikoterápiás nővér, masszőr – ezekből állt a csapat. Rengeteg beteget kezeltünk, ám az állami egészségügy finanszírozása a gépiesség felé tolta volna munkánkat, ezért én 2005-ben ott hagytam, magánorvosi rendelőt nyitottam. Itt is csapatban dolgozom, az általam elképzelt és megteremtett körülmények között, megfelelő módszerekkel.

1986-ban kezdtem el tanulni a kínai orvoslást. Magyarországon Völgyesy, Dravetzky, Zhang Jin voltak tanáraim, gyakorlatot Kínában tanultam, ahol többször dolgoztam kórházakban. 1989-ben vizsgáztam akupunktúrából. 2010-ben találkoztam dr. Ling Juval, akitől egy új akupunktúrás módszert tanultam, melyet eddig nem ismertek a világon. A módszer rendkívül hatékony, önmagában is megállja a helyét. 2017-ben a módszer leírásáról könyvem jelent meg AKUPUNKTÚRA- A REPÜLŐ QI MÓDSZERE címmel.

1994-ben kezdtem tanulni a pszihoterápiát/ Daubner- Integratív psziho-hypnoterápia/ és a pszihodrámát. 2003 óta vezetek drámacsoportokat.

2000 óta tanultam a homeopátiát, melyet azóta is az akupunktúrás kezelés fontos kiegészítőjeként használok. Kezeléseim kiegészítem gyógyteákkal, légzés és jógagyakorlatokkal, masszázzsal/ ezt a rendelőben dolgozó 2 masszőr végzi/.

2001 óta szervezek-vezetek akupunktúrás továbbképzést  akupunktúrát gyakorló orvosok számára, melyet  a Semmelweis Egyetem akreditál. 2006 óta részt veszek a pécsi orvostudományi egyetem akupunktúrás alapképzésében oktatóként. 2011-2014 között  a komplementer medicina orvosi szakmai kollégium tagja voltam, s így részt vettem ezen gyógyító módszerek új, rendezettebb keretek közti működésének, s elismertetésének folyamatában, de ezen igyekezetünk eredménytelen maradt.

1999 óta tanulom a homeopátiát, mely mára tevékenységem szerves része, rendkívül meggyorsítja és teljesebbé, alaposabbá teszi a gyógyulás folyamatát. Tagja vagyok a Magyar orvosi kamarának, a Magyar fül-orr-gégészek egyesületének, a Magyar akupunktúrás orvosok társaságának, a Magyar homeopata egyesületnek, az Integratív pszichoterápiás egyesületnek, a Magyar pszichodráma egyesületnek.

Akupunktúra- Kínában szerzett gyakorlat/ - kiegészítésképpen moxaterápia, köpölyözés, táplálkozási és életmódtanácsadás - fájdalomszindrómák, gyulladások, keringési betegségek, stresszoldás. Homeopátia: lelki eredetü betegségek. Tisztítókúrák / vese, máj, bélrendszer, tüdő /, krónikus fertőzések megszüntetése

 

Diplomák:

 

Szeretettel, figyelemmel és megértéssel várom Önt.

Betöltés...