XIII. Budapest, Radnóti u. 21/b. info@drsaarykornelia.hu +36(1) 329-58-79
Gyógyítóink

Sándorné Péter Enikő

Ha úgy érzed megfáradtál, és nincs meg a kellő hajtóerőd,  segítek. Természetgyógyász, akupresszőr vagyok, és különböző masszázsterápiákat használok az öngyógyító erők beindítására. ...

Ha úgy érzed megfáradtál, és nincs meg a kellő hajtóerőd…

Ha érzelmeid útvesztőjében zavarodottan járkálsz, vagy ha tested fájdalmai ébresztenek rá,

Tenned KELL valamit…

Vagy ha egyszerűen csak ellazulni vágysz…

Keresd az utat, hogy belső erőid növekedjenek,

Tested, lelked harmóniába kerüljenek!

Amikor elkezdesz keresni, már jó úton jársz, ahhoz, hogy aktívan felelősséget vállalj életedért. Minden ami körülvesz, minden gondolatod, megélt vagy meg nem élt érzelmeid, minden ami történik veled, lenyomatot hagy benned, s Te is ott hagyod minden cselekedeteddel, minden pillanatban környezetedben. Így tanulunk.  A test minden sejtje emlékezik. És ha a tartós terhelés és diszharmónia miatt már  nem képes önmagát helyrehozni, segítséget kér. Megjelenhetnek egészen enyhe tünetek,  de ha nem figyelünk rá, egyre erőteljesebben követeli, hogy törődjünk vele.  Mert a testünk, lelkünk kancsója. Bármelyik is sérül, hatással van a másikra. Ápoljuk, szeressük őket és ne engedjük, hogy betegség folytán kelljen ráébredjünk, hogy mennyit is érnek nekünk.

Sándorné Péter Enikő vagyok, természetgyógyász, akupresszőr.

Mindig is érdekeltek az emberek, érdekelt miért is „működünk” úgy, ahogy. Először magamat kutattam, ki is vagyok valójában. Kerestem kívül, kerestem belül. 20 évig informatikusként dolgoztam, és közben különböző tanfolyamokon vettem részt, hogy megtapasztalhassam lényünk több oldalát. Végül életem az informatikától a természetgyógyászathoz vezetett. Úgy gondolom, sosem késő változni, változtatni.

Első, meghatározó élményem Biegelbauer Pál fényadó tanfolyamához fűződik még az 1990-as évek elején. További változásokat hozott életemben az, hogy megismerkedtem a meditációval. Állandó „útitársamul” szegődött, s ez megváltoztatta az életemet. Rendszeresen meditáltam és meditációs táborokba jártam. 1999-ben Indiába, Poona-ban töltöttem hat hetet egy ashramban, ahol tovább mélyítettem meditációmat, és ahol alkalmam volt az ayurvédikus masszázst megtanulni.

Indiai képek:

    

Hét éve tartok a Belina Bt Felnőttképzési Intézetnél a leendő természetgyógyászoknak bemutatókat, meditációkat. Több masszázs tanfolyamot tartottam, többek között a „Természetes Gyógymódok” Felnőttképzési intézmény keretein belül is. Folyamatosan részt veszek a dr. Saáry Kornélia által vezetett Hagyományos Kínai Orvoslás továbbképzéseken.

Munkám során rengetegszer tapasztalom, hogy az érintés milyen csodálatos hatással van az emberekre. Sajnos jelenlegi világunkban az egymással való igazi törődés, az igazi jelenlét csak ritkán jelenik meg. Az egészséges ember is igényli, hogy teljes odafigyeléssel közeledjenek hozzá. Ez még fokozottabban így van, ha valaki beteg. A gyógyuláshoz való első lépés, közeledni önmagunkhoz. Ezt segítheti egy teljes jelenlét teli érintés, egy befogadó mosoly, egy hely, ahol megnyugvás veszi körül.

Ha szeretné megtámogatni gyógyulását alternatív módszerekkel, akkor fontos, hogy olyan terapeutát keressen, aki teljes figyelmével és minden tudásával igyekszik megadni az önnek szükséges támogatást.

Úgy érzem, ha csak egy kis lépéssel is, de támogatni tudom a hozzám fordulókat, hogy egységbe kerüljenek önmagukkal, testükkel, lelkükkel, szellemükkel, és esetleg ezáltal a környezetükkel is, már megérte.

Mindannyian keresünk valamit, lehet, hogy kívül, lehet, hogy belül. Az is meglehet, nem is tudjuk, mi végre kutatunk, de hajt valami.

Amikor egy betegség formájában kapunk figyelmeztetést, vagy egy „hirtelen” változás az életünkben rávilágít valamire, sose felejtsük el, hogy úton vagyunk. S bár az utat kívül, belül egyaránt járni kell, a kérdéseinkre az igazi válasz sosem kívülről jelenik meg.

Úgy gondolom, az egészség, az Egész, mi magunk vagyunk, amit mindig ápolni kell, így a betegség megelőzhető. A betegség pedig nem egy gonosz manó, ami ellen harcolni kell, hanem egy folyamat, amit ha megértünk, megértjük testünk bölcsességét és áhítattal adózunk előtte, mert tudjuk mennyi mindenre képes.

Testünk öngyógyító erőinek munkára fogásához nem csak egy terapeuta kell, hanem Mi Magunk is.

Ha készek vagyunk rá, felszabadíthatjuk magunkat önmagunk kovácsolta béklyóiból, hogy találkozhassunk igazi lényünkkel. Legyük azok, akik vagyunk.

Ha teste fájdalmaktól szenved, lelke megtisztulásra vágyik, ha szeretné elengedni, testi-lelki mérgeit, akkor jó helyen jár. Kínai állapotfelmérő módszerekkel feltárhatóak a problémák gyökerei, masszázsterápiáim segítségével pedig beindíthatók az öngyógyító folyamatok. Segíthetek?

Szolgáltatásaim:

Indiai Masszázs

Az ájurvédikus masszázs segíti az immunrendszert, élénkíti az idegműködést és javítja a keringést  A masszázs fizikailag és pszichés módon is hat. Fokozza a test hőjét, élénkíti a vérkeringést, tisztítja és aktiválja a nyirokrendszert. Az érintés pszichés módon is befolyásolja az idegrendszert és a hormonháztartást. Fokozza az agy szerotonin szintjét, az pedig csökkenti az idegrendszer feszültségét és az ingerlékenységet.

Az olajos masszázs, ellazítva, feloldva a feszültséget az izmokban, mély, relaxált állapotba juttatja a testet. A kezelés időtartama: minimum egy óra.

 

Reiki

Ez egy különösen hatásos módszer a teljes relaxációhoz és a stressztől való megszabaduláshoz, amellyel a test öngyógyító folyamatai automatikusan beindulnak. Nemcsak fizikai szinten hat, de segít a mentális szint kiegyensúlyozásában is, segíti tudatosságunk növelését.

 

 

Mézmasszázs

A masszázs során mézet masszírozunk be az adott testrészbe, majd a méz tapadását kihasználva vákuumhatást hozunk létre a kezelt felület és a kéz között. A bőr kitágult pórusain keresztül a méz mélyen behatol a bőrbe, majd a vákuum hatására a salakanyagokat a felszínre hozza, s ezzel erőteljesen méregteleníti a szervezetet.

Ajánlható: reumás panaszok, nyak-, váll-, hátfájdalmak, izom letapadások, ízületi problémák, gerincbántalmak, cellulitisz esetén

Nyirokmasszázs

A nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, meghatározza a szervezet regenerációs készségét, és segíti a szövetekből történő salakanyag kiválasztást. A nyirokdrenázs egy olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást; rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást. A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát –, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt a sejtek táplálék- és oxigénellátását.

   

Dr Wu féle fejmasszázs

A fej masszírozásával, hatást gyakorolhatunk az emberi test egészére, annak belső egészségére, és kiegyensúlyozhatjuk azt. Mi több, mindez nem csupán a test egészének kiegyensúlyozásában segít, de jelentős kozmetikai és öregedést gátló hatással is jár! A Dr. Wu-féle fejmasszázs egy ősi alapokon nyugvó, s mégis eredetien új, komplex reflexterápiás eljárás.

  

Hát-, nyakmasszázs

Az indiai masszázsfogásokon alapuló hát és nyakmasszázs a speciális kiegészítésekkel alkalmas lehet a hátban, nyakban, derékban tárolt feszültség, fájdalom megszüntetésére.

 

Japán masszázs

A Japán masszázs olyan komplex, ízületstimuláló és energetikai elemeket is tartalmazó egésztesti-gyúrás, amelynek célja a test szimmetriájának, és ezzel harmonikus működésének fenntartása vagy visszaállítása, az öngyógyító erők aktivizálása. Célja a betegségek megelőzése és a kialakult problémák megoldásának segítése, mozgás- és belső szervek betegsége esetén egyaránt.

Medi-Tape terápia

A MEDI-TAPING® egy olyan terápiás lehetőség, amely a bőrre felhelyezett MEDI-TAPE szalag segítségével fejti ki hatását. A szalag kémiai anyagoktól mentes, akrilgyanta bevonatú, rugalmas, hőre táguló gyapotszövet. A MEDI-TAPING® hatásosan salaktalanítja a megbetegedett izomzatot, a vénás és lymphatikus pangásokat oldja, serkenti a sejtek anyagcseréjét és segít az akut és krónikus megbetegedéseknél. A MEDI-TAPING® a meridiánokon és az akupunktúrás pontokon keresztül az ember energiakeringésére hat. A MEDI-TAPING® feloldja az ördögi kört a fájdalom, az izomfeszesség és az energiablokádok között, javítja a közérzetet és növeli az általános teljesítőképességet. A szalag fizikailag hat a bőr, az izomzat és a csonthártya fájdalomérzékelő receptoraira. A keringési rendszerre való hatása folytán az ödémák felszívódása, a gyulladásos váladékok kiválasztódása és az izomzat fiziológiás egyensúlyának helyreállítása jelentősen felgyorsul. A szúró és mindig máshol megjelenő fájdalmak gyakran izom- vagy ízületi eredetűek. A MEDI-TAPING ilyen esetekben hatékony terápiás lehetőséget kínál.

 

Bach virágterápia

„Az egészség attól függ, hogy harmóniában vagyunk-e lelkünkkel.” Dr Edward Bach

A Bach virágterápia egy 38 virágesszenciából álló rendszer, melynek alapelemei vadvirágokból és fákból, bokrokból készülnek. Az eszenciák az egyénre, az egyén érzelmi állapotára hatnak, s nem a betegségre vagy annak tüneteire. Az esszenciák célja, hogy támogassa az egyént a betegségek elleni harcban, különösen az olyan érzelmi állapotok ellen, mint pl. a depresszió, az aggódás vagy trauma, melyek gátolják a szervezet fizikai gyógyulását. Támogatja az öngyógyító erőket, segítik a kibillent érzelmi állapotok egyensúlyba hozását, és támogatja az egyén lelki fejlődését. A Bach virágterápia segít életünk nehéz szakaszaiban, hogy visszataláljunk utunkra, s megleljük lelkünk üzenetében a fejlődés lehetőségét.

 

Talpmasszázs

A reflexzónamasszázs a bőrterületek, pontok, zónák ingerlése. Az ingerre reflex, visszahatás keletkezik a hozzá tartozó szervben, testrészben. A talpban közel 70.000 idegvégződés található. A stimulálás hatással van a központi idegrendszerre, a vérkeringésre, és a belső szervekre. A szervezet öngyógyítását indítja el. Normalizálja az energia viszonyait, oldja a stresszt, a feszültségállapotot, optimalizálja a vérellátást, az idegrendszert, javítja a homeosztázis megvalósulását, a salakanyagok kiürítését.

Akupresszúra

Az akupresszúra is a hagyományos kínai orvoslás gyógyító módszere, mely az embert a természettel, az univerzummal való egységes egésznek tekinti Az akupresszúra célja az energiaáramlás zavarainak megszüntetése, a testben meglévő blokkok, hiányok vagy éppen többlet állapotok kezelése. Az akupresszúránál az akupuntúrás pontok kezelése nem tűvel, hanem a pontok speciális nyomástechnikájával történik.

Energy termékek használata az öngyógyító erők további támogatásához

A Pentagram regeneráció alapja a bioinformációs terápia és az egyénhez való holisztikus hozzáállás, amely az egész egyéniségre irányul (szellemi, érzelmi, lelki és fizikai szempontból), és amely figyelembe veszi, hogy a test és az értelem egymással kölcsönös kapcsolatban van. Az Energy termékekben találhatónövényi anyagok és bioinformációk segítségével felgyorsul a toxikus anyagok kiválasztódása a szervezetből.

Az öt termék az emberi szervezet öt részére hat (öt lépcsőfok az egészséghez). Hatásaival ez a rendszer mind a tizenkét alapvető energiapályát lefedi, s a termékek rajtuk keresztül befolyásolják a szervezet detoxikációjának és regenerációjának alapvető rendszereit.

    
Elérhetőségem: +36 20/333-0897

Cím: Budapest XIII. Radnóti Miklós u. 21/b.

Elvégzett tanfolyamok, szakmai továbbképzések

 

 • Biegelbauer Pál fényadó tanfolyama az 1990-as évek elején.
 • 1992 és 1993-ban Kövesi Péternél az Usui-féle reiki I és II kurzusát.
 • 1995-ben az Életfa Egészségvédő Egyesületnél a Béky László által vezetett bioenergetika és extraszenzorika.
 • 1999-ben Indiában, Poona-ban az ayurvédikus masszázs.
 • 2000-ben Paulics Péternél : Yumeiho masszázs.
 • 2001-ben a Magyar Természetgyógyászok Egyesületénél Faragó Lászlónál nyirokmasszázst.
 • 2003-ban sikeres vizsgát tettem a Hagyományos Kínai Orvoslás Akupunktúra ismereteiből a Belső utak Egészségügyi Szolgáltató Bt szervezésében tartott 2 éves képzésben.
 • 2004 –ben Bach virágterápiás kurzust végeztem Dávid Zsuzsánál.
 • 2004-2005-ben elvégeztem az egészségügyi és természetgyógyászati modult, s az Egészségügyi Továbbképző Intézetnél sikeres vizsgát tettem.
 • 2005-ben akupresszúra tanfolyam és gyakorlat az Egészség Biztonság Alapítványnál Dr.Eőry Ajándoknál.
 • 2005-ben sikeres akupresszúra szakvizsga.
 • 2006-ban Dr Wu féle fejmasszázs (WHM) a torontói Ontario Hagyományos Kínai Gyógyászati Főiskola Elnöke, Dr. WU Bin Jiang vezetésével.
 • 2008-ban elvégeztem egy reflexológiai talpmasszázs és Medi-Taping tanfolyamot.
 • 2010-ben elvégeztem a szintén Dr Wu Bin Jiang vezetésével tartott Tui Na I. Hátmasszázs tanfolyamot.
Betöltés...